Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:


STANDUP.RS (SRB) | Nikola Silić, Aleksandar Perišić, Srdjan Dinčić, Jelena Radanović

sreda 3.7. ob 22:00 


"Vidimo se u Srbiji"

Standup. rs je organizacija, ki je sprožila val stand up komedije v Srbiji, na katerem se uspešno vozi že tri leta, z nekaj mrtvimi zaradi utopitve. Kaj hočemo, ni uspeha brez kolateralne škode. Standup.rs bo Mariborčanom predstavil štiri komike, ki so se do sedaj naučili vseh plavalnih stilov.

 


Nikola Silić

Naslikal je sliko in dobil nagrado. Obdela fotografijo s PhotoShopom in dobil nagrado. Naredil animirani film in dobil nagrado. Izmislil si je reklamo in dobil nagrado. Ampak najbolj je ponosen na svojo skromnost. Ima 100+ kilogramov, kar zveni veliko huje kot če rečemo 0,1 tone.

Bori se proti človeški neumnosti, odkar je izvedel, da ljudje kličejo na pomoč jasnovidce, se izogibajo črnim mačkam, prisegajo na horoskop, mislijo da v nogometu ni nameščanja tekem in ponavljajo vsem priljubljeno narodno “Da, moj (član širše družine) je bil (poklic), jaz sem že samo zaradi tega strokovnjak na to temo”.
Verjame da ni pesimizem, če imaš prav. Pesimizem je, če nekaj zapoješ. So pa tudi bolj smešne fore od te.


Aleksandar Perišić

Omega – samec organizacije. Za sabo ima deset romantičnih zvez in prav toliko ločitvenih postopkov. Neko dekle mu je reklo: “Kakšen človek pa si? Dam ti prst, ti hočeš celo roko!” Takrat je ugotovil, da poklic ginekologa ni za njega. Zdaj je profesionalni voznik velter kategorije. Po prvem stand up nastopu so ga trajno osvobodili obveznosti služenja vojaščine. Toleranten na laktozo in na aflatoksin. Delal je v agenciji za zavarovanje, kjer si je zagotovil vse razen svojega finančnega miru. Postati želi novi Richard Pryor in je že začel s tretmaji pigmentacije. Stand up mu je omogočil, da razširi krog ljudi, ki ga ne prenašajo.

 


Srđan Dinčić

Srđan Dinčić o sebi pravi: »Sem stand up komik… ali kakor ”moderni” ljudje radi z imenom dajo pomen svojemu poklicu, sem menedžer duhovitih scenskih aktivnosti govornega tipa. O mnogih stvareh nimam pojma, a mi to ne brani, da ne bi o vsem povedal svojega mnenja. Enostavno ne dovoljujem, da moja genialnost poklekne pred preprekico, kot je popolno neznanje. Obožujem svoje delo, ker – bodimo pošteni – ni preveč težko.«

http://www.facebook.com/srdjanincicstandup

 


Jelena Radanović

Njena najljubša žival joj je črv dvomi. Rada bere težke knjige in opazuje mimoidoče iz neposredne bližine. Obiskovalci njenih nastopov jo poznajo po tem, da ima svoje mnenje o vseh temah, še posebej o tistih, o katerih nima pojma. O svojih stand up začetkih je izjavila: »S stand upom se bavim že 530 dni, imela sem 86 uradnih nastopov, kar pomeni da nastopam v povprečju na vsakih 6,16 dni ali 4,9 krat mesečno. Na fakulteti sem imela desetko iz statistike, vendar se s s tem nočem hvaliti.«

 


 

{youtube}hrUKCDKf9BE{/youtube}

 

 


{youtube}hUjayfmlNc4{/youtube}

 


{youtube}kHElUmHnTX8{/youtube}

 


{youtube}gR9a4eEHIc0{/youtube}

 


nazaj na program naslednji dogodek