Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:


MENTALNI FREE STYLE | glasbeno dramska predstava preskoka podzavestI v maniri stand up komedije | VOJKO BELŠAK & IVO KOPECKY | sobota 7.7. ob 22:00

 


ilustracija: Warwick Goble


Mentalni free style je performativna oblika dialoga med igralcem (Vojko Belšak) in glasbenikom (Ivo Kopecky) pred aktivnimi pričami, publiko.Žanrsko združuje  kabaret, magični šov, stand up komedijo, monodramo in glasbeno/igralske improvizacije. Inspiracija za ukvarjanje s tem projektom izhaja predvsem iz želje avtorskega tima, da se poda na pot v neznano in prepozna drugačen način interpretacije realnosti. Vznemirljivo je dejstvo, da nihče od nas ni ustvarjal na podoben način.

Želimo združiti filozofijo in kvantno fiziko z glasbo in glasom. Želimo raziskati fenomen drastičnega pospeševanja subjektivnega občutenja časa na našem planetu. Želimo doseči uvid v naš vsakdan. Da si tako delimo nove poglede na ljudski duh in eksistenco. Da potrdimo življenje v nas samih in posledično vlijemo  optimizem v ljudi. Vsak ima pravico do sebi lastnega življenja. Pravico, da se za to bori. Neposredni impulz, s katerim pričenjamo delo na predstavi, sta lik in delo velikega znanstvenika in raziskovalca Nikole Tesle, absolutnega gospodarja električnega polja. On je Prometej sodobne civilizacije, ki je naravne sile kot alkimist  pretvoril v svetlobo.


nazaj na program  

 

Mentalni free style je performativna oblika dialoga med igralcem (Vojko Belšak) in glasbenikom (Ivo Kopecky) pred aktivnimi pričami, publiko.

Žanrsko združuje  kabaret, magični šov, stand up komedijo, monodramo in glasbeno/igralske improvizacije.

Inspiracija za ukvarjanje s tem projektom izhaja predvsem iz želje avtorskega tima, da se poda na pot v neznano in prepozna drugačen način interpretacije realnosti. Vznemirljivo je dejstvo, da nihče od nas ni ustvarjal na podoben način.

Želimo združiti filozofijo in kvantno fiziko z glasbo in glasom.

Želimo raziskati fenomen drastičnega pospeševanja subjektivnega občutenja časa na našem planetu. Želimo doseči uvid v naš vsakdan. Da si tako delimo nove poglede na ljudski duh in eksistenco. Da potrdimo življenje v nas samih in posledično vlijemo  optimizem v ljudi. Vsak ima pravico do sebi lastnega življenja. Pravico, da se za to bori.

Neposredni impulz, s katerim pričenjamo delo na predstavi, sta lik in delo velikega znanstvenika in raziskovalca Nikole Tesle, absolutnega gospodarja električnega polja. On je Prometej sodobne civilizacije, ki je naravne sile kot alkimist  pretvoril v svetlobo.