Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:


ŽENSKI VEČER / LADIES NIGHT

ANDREA ANDRASSY (CRO), MARINA ORSAG (CRO), LUCIJA ĆIROVIĆ (SLO), JELENA RADANOVIĆ (SRB) nedelja 01.07. ob 22:00

 


 


Andrea Andrassy

Kot osemletna deklica se je na neki proslavi povzpela na oder in začela pripovedovati vice. Rezultat tega je bil teden dni brez televizorja in celo življenje brez dlake na jeziku. 
S stand up-om se je začela ukvarjati pred kratkim, ko se je prijavila na open mic in šokirala publiko s svojim izkrivljenim humorjem.

V prostem času igra klavir in piše pesmi o stvareh, ki jo živcirajo. Navdih dobiva iz raznih fenomenov, kot so 'sponzoruše', incest, in moški v roza majicah. Rada ima računalniške igre, pametne fante in pizzo. Ne mara pa ljudi, ki se ne znajo smejati na svoj račun. Upa, da bo za vedno zadržala svoj cinični šarm.


Marina Orsag

Marina Orsag, najiskusnija stand up komičarka na Balkanu, u svojoj sedmogodišnjoj karijeri za sobom ima preko 1000 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i sebe samu uživajući u svakom smijehu publike.

Marina Orsag više nije jedina stand up komičarka u Hrvatskoj i zbog toga je jako sretna. Pridružila se ekipi i Andrea Andrassy.

Iako ima puno odrađenih nastupa, nada se da će ih biti bar još deset puta toliko jer osjećaj kad nasmiješ ljude je, kako kaže, jedan od najljepših na svijetu. Osim u Hrvatskoj, gdje je nastupala čak i pred predsjednikom Mesićem, publiku je osvojila i u Bosni i Hercegovini i Sloveniji gdje je redoviti gost. U veljači 2010. Nastupa na najstarijem festivalu u Europi, Leicester festival u Engleskoj, te u Londonu gdje je oduševila englesku publiku.

Cinizmom, ironijom i pojednostavljivanjem činjenica dovodi publiku do ekstaze smijeha. Ima metar i želju da naraste. Rođena je par dana nakon nove godine. U horoskopu Jarac, u podznaku ovan. Dupli rogovi joj ne daju mira. Nikad nemre bit na mjestu, stalno su joj crvi u guzici, tako da joj je guza vidla puta. Nada se da će tako biti zauvijek i da neće izgubiti dijete u duši, sazrijevajući svakim danom sve više u glavi.

Od voditeljskih aranžmana iza sebe ima Karlovačko live press konferencija, tri godine zaredom otvaranje PARK in Zagreb festivala, Open mic večeri (5 godina), te razne evente.


Lucija Ćirović

Recept za dober stand up. Potrebujemo: en dober mikrofon (iz naj katerega gre ven točno tisto, kar je bilo v njega poslano), en oder (da se ve kdo je šef), eno komičarko (po potrebi lahko tudi več njih), okusen in zabaven nadev in zabave željno občinstvo. Vse skupaj zmešamo, razdelimo po porcijah in še sveže in sočno ponudimo.

 


Jelena Radanović

Jelena Radanović je zmagovalka tekmovanja na prvem StandUpFest-u v Srbiji.

Že kot srednjošolka se je borila za mikrofon in hotela imeti glavno besedo na šolskih prireditvah. Prav zaradi tega so starši upali, da zaradi pomanjkanja sluha njena karijera ne bo končala na odru.

Študirala je sociologijo ampak noče biti ‘socialni slučaj’. S stand upom se ukvarja ker misli, da ji ‘lepše paše’. Ob podpori prijateljev je začela nastopati na različnih prireditvah, rojstnih dnevih, porokah ter pogrebih (seveda samo v primeru, če ima družina pokojnega smisel za humor). Ko je ugotovila, da se sarme ne morejo zamenjat za pulover je takrat zaplavala v resne vode, v katerimi se uspešno utaplja.


nazaj na program naslednji dogodek