Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:


NEDELJA    26.6.    22.00    DESETI BRAT STAND UP KOMEDIJE    Andrej Težak - Tešky  DESETI BRAT STAND-UP KOMEDIJE

Po dolgem medenju kot glavni lik na oder stopa Andrej Težak - Tešky kot DESETI BRAT STAND-UP KOMEDIJE

Po tem, ko mu pred premiero ni nihče verjel, so na koncu vsi prikimavali. Tešky je nasmejal polno dvorano in potem še nekaj njih, zdaj je čas, da nasmeje tudi vas.
Tešky bo spregovoril o zaoderju slovenske glasbene scene, pa o vegetarijanstvu pri mesarju doma, o kmetovanju, če si Ljubljančan, nas zabaval z ukulele in harmoniko, očaral mladenko iz prve vrste, nas popeljal malček po robu sprejemljivega, vse v uri  in pol gromkega smeha.

KDO JE DESETI BRAT STAND-UP KOMEDIJE?
Tešky je motor domače stand-up in reggae scene, na obeh je opravil pionirsko delo, ob tem, ko je menedžiral Big Foot Mamo, Magnifica in še vedno vroče S.A.R.S., pa je kot mentor in lovec na talente (turneja YoungGunZ, Akademija Panč) na sceno spravil številne mlade glasbenike in komike.

O njem pojeta Slon in Sadež in pripovedujejo komiki. Menedžer Pižame in Jonasa je vodja ljubljanskega kluba smeha 10ka in z Marino Orsag zagrebškega Studia smijeha, član legendarnih Komikaz, s Tinom Vodopivcem pa tudi oče festivala Panč.

Mož epskih zgodb, vegetarianec, longboarder, potapljač, svetovni popotnik, bio kmet, biznismen, glasbenik in komik, ki je (in to ni laž!) daljni potomec nesojene neveste Jurčičevega Desetega brata, je svoje najboljše zgodbe zgostil v unikatni šov, v katerem bo klasični stand-up popeljal proti šaljivemu koncertnemu kabareju in dokazal ne le, da ne zna pokati vicev, ampak da ima tudi dve levi roki in glas goža.

IN ZAKAJ SE JE TA ŠOV SPLOH ZGODIL?
Tešky: »Vem da imam svoj slog, rad imam črn humor, veliko zgodb se je nabralo s turnej z glasbeniki in komiki, življenju na kmetih ... sledim pa tudi zgledu kolega, ki se je po 30 letih vodenja drugega največjega stand-up kluba v Angliji odločil, da bo postal komik, ker je okoli njega toliko slabih komikov, ki dobro živijo od tega, da je preprosto moral poizkusiti.«


Partnerske organizacije