Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:

ANTONIJE PUŠIĆ - RAMBO AMADEUS (MNE)

Rambo Amadeus se je rodil l. 1963 v Kotorju, SFRJ. Osnovno in srednjo šolo je končal v Herceg-Novem, višjo pomorsko šolo v Kotorju in fakulteto za turizem v Beogradu. Leta 1988 začne uporabljati termin  'turbo folk', sam pa pod psevdonimom Rambo Amadeus, izda 15 albumov ter kopico primerjalne glasbe. Je poročen in ima tri sinove. Živi, dela, eksperimentira, ter filozofira v Beogradu. Nastopa povsod, kamor ga povabijo.

Rambo Amadeus neguje 'crosover' že 20 let, kombinacijo klasičnega koncerta in gledališke oblike-komedije absurda-monodrame, katere člani pravzaprav statirajo, nastop na Lentu pa je prva priložnost, na kateri bo RASMC lahko vztrajal pri svojih edinstvenih didaskalijah.

Kdor preživi, bo poročal.

 

 

 

 

naslednji komik

 


 

StandUpFest 2012

24.6. - Kaj se zgodi, ko Vuk sreča Ramba . Rambo Amadeus (MNE) in Željko Vukmirica (CRO)


 


 

Festival Lent 2011 - Oder stand up komedije

24.6. - Mnogo priče ni oko čega - Rambo Amadeus (MNE)


 


 

 


 

REPORTAŽA: RAMBO AMADEUS
24/6/2011

Oder stand up komedije, Lent 2011, Maribor

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Realni stand up Ramba Amadeusa

Popularni glasbenik je odprl program Odra stand up komedije

Popularni glasbenik Rambo Amadeus je sinoči premierno izvedel nevsakdanjo stand up predstavo pred navdušeno publiko LENT festivala. Znan po svojih satiričnih besedilih in glasbenih variacijah, je Rambo tokrat naredil korak dlje: obiskovalce Odra stand up komedije je »počastil« s posebno vrsto imitacije – stand up komedijo, nastalo v trenutku izvajanja, » v realnem času«.

- to je vrhunec moje kariere! Zahvaljujem se organizatorju, kateremu je uspelo mojo največjo nočno moro spremeniti v realnost

– sanjal sem, da se potim izza zavese, nato pa me kolegi naženejo na oder, da bi nekaj povedal – tako je Rambo začel svoj »realni stand up« ter nadaljeval:

- ne nastopam kar brez priprav, posvetoval sem se s psihijatri o tem, kje je spodnja meja dolgčasa, ki jo občinstvo še lahko prenese...

Občinstvo je bilo vse prej kot ravnodušno – posledica je bila polno smeha. Ta nenavadni stand up nastop je Rambo na kratko prekinjal z glasbenimi, komičnimi »akrobacijami« v sodelovanju s kolegi iz skupine, posebej izbrane za to priložnost:

- zaradi varčevanja nisem povabil svojo skupino, ampak prijatelje tako, da pridem bolj do izraza med pesmimi! Prvič v življenju se mi je ponudila priložnost, da »igram« stand up komedijo. Kar je najbolje je to, da je organizator obljubil, da ne bo potrebno vrniti honorarja po nastopu – je Rambo nadaljeval v svojem prepoznavnem slogu.

Na koncu je popularni umetnik pozval publiko, da se mu pridruži pri ustvarjanju interaktivnega glasbenega hita »Molim vas, gospođo«, Rambovi stari in novi oboževalci pa so se rade volje odzvali na vabilo sodelovanja v nenavadni glasbeni komediji.

Odziv občinstva:

Predstava se mi je zdela super, ker je Rambo iskren, vzdušje pa je bilo sproščeno.

Drugače kot sem pričakoval.

Rambo je car, stand up pri njem pa je šele začetek - vedno je potrebno nekje začeti.