Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:

PERICA JERKOVIĆ(SLO)

Perica Jerković je slovenskim ljubiteljem stand-up komedije zelo znano ime, saj gre za enega najizkušenejših stand-up komikov pri nas. Kot ustanovni član skupine Komikaze se je vsem vtisnil v spomin z avtobiografsko točko “Rojen v Jugi”.

Kot študent in aktivist koprskega študentskega kluba se je začel ukvarjati sprva s filmsko, kasneje pa tudi s stand-up komedijo. Leta 2003 je pognal študentski stand-up s šovom "Ceu Smeh," ki je bil tako uspešen, da so ga izvajali štiri leta, koprsko gledališče pa je bilo vselej polno. Januarja leta 2007 je skupaj s somišljeniki ustanovil skupino Komikaze, s katerimi je ustvaril tri šove: Pristati inu obstati, Akcija in Banzaaaj. Kot igralec in scenarist je sodeloval pri oglaševalski akciji Gofla. Je tudi avtor in režiser številnih skečev v produkciji Komikaz.

Perica klasično stand-up pripovedovanje kombinira z enovrstičnicami in besedno komiko včasih prekine s segmentom, polnim mimike in gestikulacije. Njegov monolog je v lahkotno embalažo zavita obilica sarkazma in (samo)ironije.

 

 

naslednji komik

 


StandUpFest Lent 2012

26.6. | Tin Vodopivec, Perica Jerković, Vinko Šimek, Aleš Novak, Žan Papič (SLO)

 

StandUpFest Lent 2012

6.7. | Noč stand up komika | Pedja Bajović, Srđan Jovanović, Nesha Bridges, Srđan Dinčić, Tin Vodopivec, Perica Jerković, Jure Murko, Jernej Celec, Domagoj Pintarić (CRO, SLO, SRB)