Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:

 

Izobraževanje v klubu stand up komedije


   Umetnost javnega nastopanja je bila v družbi od nekdaj cenjena vrlina. Vsakodnevno življenje prinaša različne situacije, v katerih naš javni nastop ustvarja izraz naši osebnosti in prikazuje naš odnos do sogovornika in družbe, v kateri živimo. Ker je komunikacija vedno bolj enosmerna - računalnik, televizija, radio, film, tiskovine in video, se pri ljudeh v vedno večji meri pojavlja potreba po živi dvosmerni komunikaciji.

    Ljudje želijo slišati svojega someščana, sokrajana, sodržavljana v živo. Forma je vedno ista, človek vstane in pove svojo misel. Predstavlja svojo osebnost. Potrebne je kar nekaj spretnosti javnega nastopanja, da bi bili točno tisto, kar smo in da publika sliši točno tisto, kar govornik želi povedati.

     Izobraževanje je namenjeno vsem, ki želijo podkrepiti sposobnost javnega nastopanja, predvsem pa tistim, ki se želijo preizkusiti v žanru stand up komedije.

 


 

IZOBRAŽEVANJE STAND UP KOMIKOV bo potekalo v Mariboru na Koroški c.10 - cena delavnice je 250EUR

 


 

 Prijavnica 2012 

PDF / DOC

rok za oddajo - takoj - ali do 25.8.2012

 


Izobraževanje poteka skozi naslednje  sklope:

PSIHOFIZIČNA PRIPRAVA: učenje tehnike kako uravnovešati psihične in fizične spremembe v živem nastopu.

PISANJE ŽIVEGA GOVORA: razumevanje razlike med pisanim in govornim besedilom, oziroma kako se literarno spreminja v govorno.

KONFRONTACIJA S PUBLIKO: osnove komunikacije z avditorijem.

POVRATNA INFORMACIJA: samokritični pogled in video-analiza.

 

 

PROGRAM IZOBRAŽEVANJA:

1. Človekova narava gledanja

2. Postavitev v prostoru

3. Obvladovanje ravnotežja - deska

4. Nevtralno obnašanje in sproščenost (buto)

5. Zbor

6. Nevtralna maska

7. Značaji

8. Intervju

9. Dominanta - ping pong

10. Zgodba

11. Zavesa - mikrofon - reflektor

12. Izhod

13. Priprava nastopa

14. Javni nastop pred občinstvom (klub)

15. Video pregled in samokritika

16. Nastop v klubu

 


MENTOR

 KDO JE ŽELJKO VUKMIRICA?
Željko Vukmirica, rojen v Zagrebu leta 1953, je 1976 diplomiral na Akademiji za gledališče, film in televizijo pri profesorju Hajdarhođiću. Bil je član gledališča ITD in soustanovitelj gledališke delavnice Pozdravi, ki je v sedemdesetih letih žela mednarodne uspehe. Tri leta kasneje je bil  profesor igranja prvi generaciji v igralskem studiu  Hrvaškega narodnega gledališča v Splitu. Svojo samostojno kariero prične s predstavo Zgodovina moje neumnosti, ki je bila med leti 1979 in 1989 uprizorjena približno 1000 krat. 1984 postane član dramskega gledališča Gavella.  Da bi izboljšal svojo igralsko tehniko, je leto dni preživel v Parizu, kjer ga je vodil tamkajšnji profesor Akademije za gledališko umetnost, Mario Gonzalles. Kmalu se je zbližal s pisateljem Dinkom Stambakom, ki je tvoril jedro hrvaškega intelektualnega kroga v Parizu. Po vrnitvi domov v iskanju »nove opere« skupaj z Srdjanom Sorićem ustanovita igralski laboratorij, ki je zaslovel s predstavo Gluhlampe. Skupaj z Ruićem je koproducent filma Nausikaja, ki je bil leta 1996 nominiran za Oskarja. Kot profesor predava dramsko igro na Umetniški akademiji v Osijeku in Akademiji dramske umjetnosti v Zagrebu.
Željko je edini pedagog žanra stand up komedije, ki ima licenco za opravljanje tovrstne metode.