Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:


SREDA    28.6.    22.00    CANNABIS PRO NOBIS    Tadej TošPripeljal se je na čudnem malem kolesu. Oblečen je bil v svojo slavno modro svetlečo in svetlikajočo se obleko. Obute je imel znamenite 'špic' čevlje v črni barvi. Šušljalo se je: » Kaj je Toš že tu? Ja tu neki je. Ki te je?». Jaz sem ga videla, pogovarjal se je z novinarko. Nikomur nisem povedala. Želela sem si, da bi se pogovarjal z mano. A se je še kar dalje pogovarjal z njo in sem šla pogledati ali dežuje. Deževalo je. Vrnila sem se, še se je pogovarjal z njo. Šla sem do občinstva ven na dež. Čakali so. Pod balkonom, pod dežnikom od šanka, pod obokom, na odru in  pri vhodu so čakali. Vsepovsod so čakali,a dež ni prenehal.

Nato je bilo 22:00. Šušljalo se je : » Kaj zaj bomo gori? Kaj ne bo na prostem? Kaj še malo počakamo? Gori je pripravljeno, samo jaz ne bi. Kaj bomo publiko pol na sredini predstave selili? Kak bo te to videt.«

Pogledala sem kje je On. Ni ga bilo več tam. Ni se več pogovarjal z novinarko. Bil je zunaj, pod balkonom in nekaj momljal, gledal predse, kaj gledal strmel je v oder s čudno razprtimi očmi. Oblaki so se umaknili, dež je presahnil, sedeži so se obrisali ali pa so se delile papirnate brisače in ljudje so že sedeli na njih.

Pomislila sem: » Kaki čudak.«

Tanja Volf