Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:

 


Program
Poročanje Galerija Intervjuji

Pet

23.6.

22:00

 ANGLEŠKI VEČER

 Radu Isac (ROM), Bobby Mair (CAN), Masud Milas (HK/UK)

Sob

24.6.

22:00

 SLABA DRUŽBA

  Admir Baltič (SLO)

Ned

25.6.

22:00

 POD RADARJEM

 Rok Škrlep, Eva Virc, Marko Žerjal, Anton Pevc, Perica Jerković (SLO) 

Pon

26.6.

22:00

 IMPRO CELJE VS MB

 Gimnazija Celje - Center vs Prva Gimnazijo Maribor

Tor

27.6.

22:00

 SRKI IN PEDJA

 Srđan Jovanović, Pedja Bajović

Sre

28.6.

22:00

 CANNABIS PRO NOBIS

 Tadej Toš

Čet

29.6.

22:00

  MLADE NADE IN RITEM SEKTA

  Tin Vodopivec in Ritem Sekta

Pet

30.6.

22:00

STARE SABLJE in dve kratki nabodali

   Vinko Šimek, Jernej Celec in Gašper Bergant

Sob

01.7.

22:00

  YUGO MIX (BIH, CRO, SRB)

  Filip Andronik (BIH), Marijana Perinič (CRO)

  Dušan Varnićić (SRB), Srđan Jovanovič (SRB)

       
       
       
       
       
       
       
     
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

*V primeru dežja je predstava v dvorani Vetrinjskega dvora.


StandUpFest

Dobre volje na Festivalu Lent nikakor ne sme primanjkovati, zato od leta 2007 vztrajno skrbi Klub  StandUpKomedije iz Maribora. Programi standup komedij, improvizacije in javnega govora so združeni pod skupnim imenom StandUpFest, ki z devetimi tematskimi večeri sočno začini Festival Lent.

Letošnji festival odpira ANGLEŠKI VEČER z mednarodno zasedbo angleško govorečih komikov iz Kanade, Hong Konga/UK in Romunije, seveda pod slovensko taktirko Tina Vodopivca.
Kot se v soboto spodobi, se boste družili z otrokom ljubljanskih ulic. Hitronogi Žuti je vse prej kot  SLABA DRUŽBA!  Nedeljski gostje bodo končno izvedeli, kdo, zakaj in kako pelje POD RADARJEM.
V ponedeljek se bo bila IMPRO BITKA med Gimnazijo Celje - Center in Prvo gimnazijo Maribor. Pripravite se na edinstveno, neponovljivo bitko improviziranih prizorov, katero bodo pomagali krojiti vaši predlogi.
V torek bomo po nekaj letih ponovno gostili dva stara znanca našega festivala, izjemna komika, ki sta se v tem času precej prekalila in dobro nabrusila! Začetnika beograjskega vala standup komedije, ki sta do danes postala pravi zvezdi, prihajata z novim nastopom posebej za Festival Lent – legendarni NESHA Bridges zvani Shone in Srdjan Jovanović - SRKI!
Sredi gospodari Tadej TOŠ v  CANNABIS PRO NOBIS, ki ga bo pomnilo le sto petdeset srečnežev, ki so si uspeli izboriti vstopnico za edinstven ekološki bio-adijo stand-up freestyle impro.
V četrtek bomo spremljali MLADE NADE slovenskega standupa pod taktirko mladega, a že onkraj in semkaj velike luže znanega Tina Vodopivca,  z glasbenim učinkom Ritem Sekte. Na sobotni večer se bodo vihtele STARE SABLJE, to sta Vinko Šimek in Boris Kobal, za katera vsi vemo, da zarežeta najgloblje. V ciljno ravnino nas bo zapeljal visokooktanski YUGO MIX, prenatrpan z balkanskim šarmom z okusom Makedonije, Hrvaške in Srbije.

Lentovska publika iz Vetrinjskega dvora nikoli ne bo odhajala premraženih zadnjic, na njihovih obrazih bo sijala radost in zadovoljstvo po terapiji polni sladkih solz smeha ter s kislim »knedlom«  zavedanja, ki se nam včasih skoraj zatakne v grlu. A lahko ste mirni, ker za vsem stoji mikro del mariborskih »nakladačev«!

V letu 2012 Oder stand-up komedije prerašča v partnerski festival festivala Lent, in prevzema nov  naziv StandUpFest in s tem široko odpira vrata stand-up komikom iz Evrope in celega sveta.

 

Partnerske organizacije