Get Adobe Flash player

E-Novice

Kraj:
Email:


SOBOTA    01.7.    22.00    YUGO MIX    Filip Andronik (BIH), Marijana Perinić (CRO), Dušan Varnićić (SRB),

                                                            Srđan Jovanović (SRB) 



 Filip Andronik (BIH)

Filip Andronik prihaja nastopit kot bosansko hercegovski profesionalni striper. On namreč riše stripe. Navkljub uspehu z risanjem pa prizna, da ga je le to pokvarilo kadar se pojavi ženska. Govoriti da se Filip pred dekleti izgubi kot burek u kozmosu, bi pomenilo podcenjevati situacijo.


Dušan Varničić (SRB)

je rojen v Šidu, živi v Novem Sadu, kjer uspešno združuje najslabše lastnosti obeh mest. Končno se je uspel zaposliti in v trgovini ribiške opreme ostvarjati svoje življenjsko poslanstvo, kjer vzorno in ponosno dela kot glistomat. S svojim žarom je požgal halo publike in ni nikdar uradno odgovarjal ker žge ćvapćiće. Od kar se bavi s komedijo je za 100% naraslo število njegovih seksualnih izkušenj. V njegovi  postelji je ponovno prespala mrtvo pijana soseda, ki že drugič ni zmogla nadstropje višje in tako postala humanitarka. Njegove veze su kot lokalni fudbalski derbi – vedno nastane kolateralna škoda. Svoj športni duh je našel še v športnih stavah, si ustvaril dolgove, ki jih ponosno podpre z mislijo »pomembno je sodelovati, če ne želiš zmagati«. Brez apetita je odraščal ob materi samohranilki, navkljub dejstvu, da je tudi oče jedel sam. Po nastopu na festivalu Lent bo trem mariborskim ribiškim družinam v humanitarno simboličnem duhu prispeval tri čisto sveža legla avtohtonih panonskih glist.


Marijana Perinić


„Pola Šibenka, pola Zadranka,  čistokrvna Dalmatinka“.
Doktorirala je na področju moško -ženskih odnosov in skozi njih v samostojni predstavi Štiklom u mozak, loptom u dupe najraje bliska. Svoje brutalno iskrene komentarje uspešno olepša s šarmantnim južnjaškim naglasom. V zgodbah o  boljših in slabšim polovicah, Marijana brez dlake na jeziku predstavi dalmatinske običaje, svoje sorodnike in številne posebnosti, ki botrujejo  Dalmatinski neznosni drugačnosti.
„Pola Šibenka, pola Zadranka,  v vsakem primeru tipična Dalmatinka“, ki  ima energije za razmetavanje, kar potrjujejo njene številne  zaposlitve: stand-up komičarka, imitatorka, pisateljica, voditeljica, menedžerka in turistična vodička.

V žanru stand up komediji se izživlja od leta 2007. Pravi, da je do sedaj vsaj 500 podkurila hrvaški in tuji publiki.  Trenutno je njena strast imitirati aktualno predsednico Republike Hrvatske Kolindo Grabar-Kitarović

Že četrto sezono vodi talk -show Ženska priča, v kateri gosti uspešne ženske, ter tako promovira moč  ženske solidarnosti. Avtorica je prve zbirke kratkih zgodb iz zaoderja Stand up comedije, „ Gore ne može“ te dveh romanov „ Šaka suza, vrića smija“ i „ Jesi online?“. Predstava Dalmatinka, je njen najnovejši one woman stand up comedy show.  


Partnerske organizacije